2011. április 12., kedd

Kínai sertésborda/oldalas

Valahol a neten találtam ezt a receptet, egy külföldi blogon, de a nagy sietségben nem jegyeztem fel, hogy hol, most persze nem találom..........

Hozzávalók
1 dl hoisin szósz
0,5 dl ketchup
0,5 dl rizsbor
0,5 dl méz
0,5 dl szójaszósz
0,5 dl csiliszósz
2 gerezd fokhagyma

3 dl víz

1-1,5 kg oldalas

Elkészítés:
  1. A pácléhez valókat összekeverjük és beletesszük a feldarabolt oldalast (minden darabban egy csont legyen) 18-24 órát pácoljuk a hűtőben)
  2. A bepácolt húst tepsibe tesszük ráöntjük a páclevet is + a vizet, befedjük alufóliával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órát sütjük. A végén vegyük le a fóliát és süssük pirosra. 
  3. Kukoricás jázminrizzsel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése