Gumikesztyűben gyűjtsük és abban mosni is könnyen lehet, meg a leveleit leszedni a szárról.
Jah igen, és esetleg akinek van, az tehet bele egy kis medvehagymát is!
Szóval csalánra fel!!!!!
Hozzávalók
20 dkg friss csalánlevél
1 kis fej vöröshagyma
pici olaj
7 dl csirkealaplé
3 nagy szem krumpli
só
szerecsendió
szurokfű
Elkészítés:
- A krumplit kockára vágjuk és az alaplében puhára főzzük.
- A hagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a csalánt és addig dinszteljük, amíg össze nem esik, ekkor felöntjük az alaplével (amiben benne van a krumpli), ízesítjük sóval (ha kockából csináljuk az alaplevet, akkor a sóval óvatosan), frissen reszelt szerecsendióval és a szurokfűvel, pár percet főzzük, levesszük a tűzről és megturmixoljuk.
- Azt hiszem 2 dl tejszín még finomabbá tette volna, csak nekem nem volt itthon.
- Először kenyérkockával próbáltuk, végül reszeltem bele egy kis parmezánt is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése