Hozzávalók
a tésztához
1 kg főtt és áttört krumpli
30-35 dkg liszt (felesben teljes kiőrlésű és kenyér)
1 tojás
csipet só
2 ek szőlőmag olaj
kb 1 kg szilva magozva
1 tk őrölt fahéj
1 késhegynyi stevia
3 ek zsemlemorzsa
2 ek darált dió
2 ek szőlőmagolaj
A szószhoz
15-20 szem szilva kimagozva
1 ek méz
1 tk fahéj
1/2 dl szilva pálinka
Elkészítés:
- A tésztához valókból elkészítjük a gombóc tésztáját. Kisebb darabokat szakítunk le belőle, tenyerünkben kilapítjuk. Egy szem szilvát félbevágva megmártogatunk a steviával elkevert fahéjban és a kilapított tészta közepébe tesszük. Gombóccá formáljuk és lobogó sós vízben kifőzzük. Ha feljött a víz tetejére a gombóc, akkor meg van főve.
- A zsemlemorzsát a dióval az olajon megpirítjuk. Ebbe hempergetjük a megfőtt gombócokat.
- A szószhoz a szilvát a fahéjjal, a mézzel és a pálinkával feltesszük főni. Nagyjából 15 perc után kész is van. Melegen kínáljuk a gombóchoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése