Hozzávalók
1 kg sertéscomb
70 dkg sárgarépa
2-3 petrezselyem gyökér
szemes bors
2 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
2 dl tejföl
1 ek mustár
2 ek liszt
Elkészítés:
- A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik. Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)
- Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.
- A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg "leves")
- Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése