Hozzávalók
50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő
3 dl víz
1 csipetcukor
1 kiskanál só
1 tojás
Elkészítés:
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.
- A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb. De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni. Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet. Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése