2016. augusztus 11., csütörtök

Párolt rizs sütőben

Még egyetemista koromban tanultam a rizs eme elkészítési módját az egyik barátnőmtől. Sokkal pergősebb rizs készíthető így, mint hagyományosan lábasban.

Hozzávalók
2 csésze rizs
3,5 csésze víz

pici olaj
2 leveskocka (elhagyható)

Elkészítés:
  1. Ha használunk leveskockát, akkor azt dobjuk a forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg felolvad.
  2. A rizst az olajon folyamatosan kevergetve megpirítjuk (egy lábasban).
  3. Hőálló tálba tesszük a rizst és felöntjük a vízzel/húslevessel. Megsózzuk. Lefedjük az edényt (olyat válasszunk, ami sütőben is használható, tehát nincs műanyag része) és 20 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Célszerű az edény alá egy üres tepsit tenni, ha nem akarunk sütőt súrolni.Kivesszük és kb 10 percig még a fedő alatt hagyjuk puhulni.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése