2016. augusztus 6., szombat

Meggyes pite

Ez a recept már ezer éve fent van a másik oldalamon, a Zsuzsi sütitárán is, azóta is sokszor elkészítettem már, most gondoltam felteszem ide is.

Hozzávalók
40 dkg liszt
fél sütőpor
2 tojás sárgája
2 ek cukor
csipet só
25 dkg margarin
2 dl tejföl

Töltelék
1 kg meggy (vagy 1 nagy üveg meggybefőtt)
1 vaníliás puding
cukor izlés szerint

Zsemlemorzsa (darált keksz)


Elkészítés:
  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk és lappá nyújtjuk. Margarinozott lisztezett tepsibe tesszük az egyiket, megszórjuk zsemlemorzsával/kekszdarával.
  2. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk. 3 dl meggylével és izlés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot, amikor sűrűre főtt, tűzről levéve hozzákeverjük a meggyet és a tésztalapra simítjuk. Befedjük a másik lappal, tetejét megkenjük tojással , villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése