2016. augusztus 7., vasárnap

Szedres márványos sajttorta



Itt a szederszezon, sütni kell belőle valamit........ma egy sajttortára esett a választás, mivel volt itthon a tegnapi sajtgyártás melléktermékeként egy jó fél kiló friss ricottám.


Hozzávalók
Az alaphoz
40 dkg darált keksz (diggestiv)
25 dkg vaj
15 dkg porcukos

a Sajtos réteghez
50 dkg natúr, friss sajt (nálam ricotta)
2 dl tejföl
1 biocitrom reszelt héja
4 tojás
15 dkg cukor
pici vanília (vagy egy vaníliás cukor)

A szederzseléhez
20 dkg szeder
1 dl víz
3 ek cukor
1 ek kukoricakeményítő (vagy ugyanennyi vamíliás puding)

Elkészítés:
  1. Először a szederzselét készítsük el. Ehhez  a megmosott szedret egy lábasba tesszük, aláöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig főzzük. Csak amíg a cukor elolvad. Tűzről levéve megturmixoljuk.A kukoricalisztet/vaníliás pudingot egy pici lével csomómentesre keverjük és a tűzre visszatéve besűrítjük vele a gyümölcsöt. hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a gyümölcs hűl, addig addig az alap hozzávalót összegyúrjuk és egy kivajazott, 26 centi kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. 150 fokra 15 percre sütőbe tesszük. Picit elősütjük.
  3. Amíg az alap sül, addig összekeverjük a sajtos réteg hozzávalót. Kivesszük a sütőből a tortaalapot, rákenjük a sajtos krémet, a tetejére pedig a szedres zselét. Egy villa segítségével márványosra keverjük a felső két réteget. (nem kell nagyon összekeverni)
  4. Visszatesszük a sütőbe és 140 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában hülni egy 20 percet, majd kitesszük belőle és tálaljuk.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése