2016. augusztus 11., csütörtök

Mary Berry bread and butter puddingja


18. Szakácsmustra játékra készült a mai desszert, ami történetesen éppen nálam zajlik. Pici csavart azért vittem az eredeti receptbe, ugyanis a custrard-hoz adtam 2 ek brandy-t, illetve a diós szórás sem szerepel a hölgy receptjében, de el nem rontottam vele....
Nagyon jó felhasználási módja ez a szikkadt kenyérnek, bár kicsit furának tűnhet elsőre a kenyér édesen, de higgyétek el, nagyon finom desszert. Ha esetleg kalács-maradék van otthon, abból is elkészíthető.
A pudding elnevezés ne tévesszen meg senkit, semmi köze az általunk ismert tejes krémhez, az angol pudding gyakorlatilag desszert-et jelent.

Hozzávalók

néhány szelet szikkadt kenyér
szobahőmérsékletű vaj
darált dió porcukorral elkeverve (ez csak azért van benne mert volt maradékom, de amúgy nem szerepel a receptben)
6 dl zsíros tej
1,5 dl tejszín (főző)
75 g cukor
3 tojás
vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
2 ek brandy (opcionális)
mazsola
3 ek cukor

Elkészítés:
  1. A kenyérszeletekről levágjuk a héját, mindkét oldalukat megkenjük vajjal és megszórjuk a porcukros dióval. Egy kivajazott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket. Szórunk közé mazsolát.
  2. Egy tálban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel, a 75 g cukorral, a vaníliával, a brandyvel és a citrom héjával kézi babverővel összekeverjük. Öntsük a kenyerünkre. Hagyjuk állni legalább fél órát, de nyugodtan várakozhat egy órát is.
  3. Légkeverésen 160 fokon sütjük nagyjából 40 percet úgy, hogy a tálunkat állítsuk egy  vízzel félig tele levő tepsibe.
  4. Picit hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk. 
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése