2016. június 23., csütörtök

Bécsi palacsinta



Hozzávalók
a palacsintához
200 g liszt
5 dl tej
3 tojás
1 ek olaj
csipet só
1 ek rum (kihagyható)

A töltelékhez
500 g túró
3 ek puha vaj
2 tojás
2 ek rum
200 g porcukor
1 citrom reszelt héja 
vanília
mazsola

az öntethez
2 dl tej
1 tojás
60 g porcukor
vanília

Elkészítés:
  1. A palacsintához a tojást elkeverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet az olajat, a rumot és a csipet sót és csomómentesre keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés előtt.
  2. Ezalatt bekeverjük a túrós tölteléket. 
  3. Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket túróval. Minden darabot félbe vágunk és kivajazott hőálló tálba fektetünk cserépszerűen (fedjék egymást)
  4. Az öntethez valókat is elkeverjük és a palacsintánkra öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk 180 fokra. Olyan 30-35 percet sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése