2016. június 22., szerda

Vörösborban sült kacsacomb

A kacsa az egyik kedvencem. Viszont szerintem túl finom hús ahhoz, hogy elnyomjuk az ízét, így a lehető legegyszerűbben célszerű elkészíteni.

Hozzávalók

fejenként 1-2 kacsacomb

kb 1,5 dl vörösbor
kacsazsír

Elkészíés:
  1. A combokat beírdaljuk (apró vágásokat ejtünk rá) és megsózzuk. Tepsibe tesszük őket úgy, hogy a kerekebbik felük legyen lefelé (az amit bevagdostunk). Aláöntjük a vörösbort és mellé tesszük a kacsazsírt is. Alufóliával befedve, 180 fokon sütjük kb 70 percet. Ekkor levesszük az alufóliát, szép pirosra sütjük a a felső oldalát. Mikor megpirult, fordítsuk meg őket és a másik oldalukat is süssük pirosra. 
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése