Hozzávalók
0,5 kg sárgaborsó
csirkealaplé
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
só
6-8 szelet kenyér
Elkészítés:
- A sárgaborsót 2-3 órára vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, fazékba tesszük, felöntjük az alaplével, sózzuk, beletesszük a megpucolt vöröshagymát egyben (de félbe is vághatjuk) és a babérlevelet. Puhára főzzük. Amikor felhabzik, a habját szedjük le kanállal.
- Ha megfőtt, vegyük ki a babérlevelet és botmixerrel turmixoljuk meg. Nem kell sűríteni, ez leves, nem főzelék.
- A kenyeret vágjuk 1*1 centis kockákra és forró sütőben egy tepsiben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Csak tálalásnál, közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a levesbe már a tányérban, mert hamar elázik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése