2011. március 5., szombat

Hercegnőburgonya


Hozzávalók

1 kg krumpli
bors
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
10 dkg margarin
1 tojás + 1 sárgája

Elkészítés
  1. A krumplit megpuculjuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük és megtörjük.
  3. Ízesítjük sóval borssal, szerecsendióval, még melegen hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, hogy elolvadjon, majd hagyjuk langyosra hűlni. (fontos, hogy ne fedjük le)
  4. A tojást és a plusz egy sárgáját kicsit felverjük és a langyos krumplihoz keverjük a finomra reszelt sajttal együtt. Nyomózsákba töltjük, sütőlapra kis halmokat nyomunk és forró sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése