Hozzávalók
1 kg krumpli
só
bors
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
10 dkg margarin
1 tojás + 1 sárgája
Elkészítés
- A krumplit megpuculjuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
- Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük és megtörjük.
- Ízesítjük sóval borssal, szerecsendióval, még melegen hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, hogy elolvadjon, majd hagyjuk langyosra hűlni. (fontos, hogy ne fedjük le)
- A tojást és a plusz egy sárgáját kicsit felverjük és a langyos krumplihoz keverjük a finomra reszelt sajttal együtt. Nyomózsákba töltjük, sütőlapra kis halmokat nyomunk és forró sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése