2011. március 5., szombat

Madártej


Hozzávalók

1,5 liter tej
6 tojás
8-9 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 ek liszt

Elkészítés
  1. 1 liter tejet lassú tűzön megmelegítjük. Amíg melegszik a tej, addig felverjük a tojások habját amilyen keményre csak tudjuk.
  2. A meleg tej tetejére kanalazunk a felvert habból, kb 1 percig főzzük, a kanállal a gombócokat megfordítjuk, a másik oldalukat is megfőzzük. Tálba szedjük. Így járunk el, amíg az egész hab el nem fogy.
  3. Én ilyenkor a meleg tejet át szoktam önteni egy másik lábosba, ugyanis óhatatlanul leég, amíg a habot "főzzük". Ízesítjük a cukrokkal. Hozzáöntjük a maradék fél liter tejet, az kicsit lehűti. A tojások sárgáját villával kicsit felverjük, simára keverjük a liszttel, majd először csak pár kanálnyi meleg tejjel hígítjuk. Addig adagoljuk hozzá a tejet, amíg kellően folyós és meleg lesz. Ekkor keverés mellett a meleg tejhez adjuk. Ha így járunk el, akkor nem kapja össze a meleg tej a tojást. 1-2 percet tovább főzzük, majd a habra öntjük a tálba ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze a habot. 
  4. Hagyjuk kihűlni, majd behűtjük.
  5. Tálalásnál a tetejét megszórjuk fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése