Másik nagy előnye ennek a levesnek, hogy babáknak is adható.....márpedig nálunk hamarosan újra terítéken lesz a hozzátáplálás. Tejszín nélkül 6 hónapos kortól, tejszínnel, sajttal és petrezselyemzölddel gazdagítva 7 hónapostól adható szerintem.
Hozzávalók
4 közepes krumpli
1 nagy póréhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 liter csirkealaplé
só
fehér bors
1 dl tejszín
parmezánsajt
petrezselyemzöld
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra, a krumplit kockákra, a póréhagymát pedig (miután lehúztuk a külső héját) karikákra vágjuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a póréhagymát, 1-2 percet fonnyasztjuk az olajon, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, adunk hozzá egy leheletnyi fehér borsot és kb 20 percet főzzük (amíg a krumpli megfő)
- Bormixerrel pépesítjük és hozzákeverjük a tejszínt.
- Tálalásnál frissen reszelt parmezánsajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Szuper recept, köszönöm, hogy megosztottad :)
VálaszTörlés