Ideális köret húsokhoz, ha adunk mellé valami öntetet, vagy szaftosabb ételekhez rizs és krumplipüré kiváltására.
Tálalhatjuk azonban önálló ételként is, tejföllel. Laktató és finom.
Én ugyan írtam hozzá receptet, azonban sokkal inkább a krumpli és a liszt arány mérvadó, mint a pontos súlyuk. Az a lényeg, hogy a főtt krumpli súlyának pontosan fele legyen a liszt.
Hozzávalók
500 g héjában főtt krumpli
250 g liszt
csipet só
1 tojás
1 ek disznózsír
1 fej vöröshagyma
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk (használjuk igazi zsírt, olajon nem fog megpirulni rendesen)
- A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk teljesen kihűlni....ha langyos marad, ragacsos lesz a tészta. Én meg szoktam főzni előző nap. Használhatunk maradék krumplipürét is.
- A megpucolt, főtt krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük. Áttörhetjük krumpli paszírozón is, de reszelővel szép egyenletes tésztát kapunk eredményül. A tojást, sót és lisztet hozzáadva nem ragadós tésztát gyúrunk belőle.
- Feldaraboljuk kisebb darabokra, amikből kukacot sodrunk, egy éles késsel ezt is feldaraboljuk kb fél centis darabokra, amiket aztán a két tenyerünk között vékonyra sodrunk. (nem árt tenyerünket belisztezni). az elkészült nudlikat hintsük be liszttel, hogy ne ragadjanak össze)
- Lobogó, sós vízben kifőzzük őket. Amikor feljönnek a víz tetejére, onnantól még 1-2 perc főzés kell neki és kész is. Kiszedjük őket a vízből, leöblítjük hideg vízzel, majd a hagymás zsíron átpirítjuk.
ÁÁÁÁ gyárekek e kibatyott gyó vót! Mágfőttem!
VálaszTörlésA hagymás nudliról még nem hallottam de finom lehet Kipróbálom
VálaszTörlésKedvencem, jó sok hagymával 😊🥰
VálaszTörlésKöszönet a receptért! Érdemes dupla adaggal érdemes csinálni, mert a receptben szereplő mennyiség egy négytagú családban seperc alatt elfogy ;)
VálaszTörlés