2016. január 3., vasárnap

Hagymás szűzérmék


Hozzávalók
1 szűzpecsenye (40-45 dekás)
olaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
  1. A szűzpecsenyét egy centi vastag szeletekre vágjuk, kikloffolni nem kell.
  2. Az olajat elkeverjük a karikára vágott vöröshagymával és a lereszelt fokhagymával, beletesszük a szűzérméket, letakarjuk és hűtőben egy éjszakát pácoljuk.
  3. Másnap forró serpenyőben (grillserpenyűben ideálisan), hirtelen kisütjük őket. Zsíradék nem kell alá, mert a hús olajos. A hirtelen azt jelenti, hogy a hás mindkét oldalának elég max 4-5 perc, amíg színt kap, nem szabad túlsütni, így is száraz hús.
Én hagymalekvárral tálaltam, ami édeskés, nagyon jól megy hozzá ízben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése