Szép emberes adag lett belőle.......
Íme az eredeti:
http://www.marthastewart.com/331829/baked-ravioli
Hozzávalók
2 ek olivaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1,5 teáskanál oregano vagy kakukkfű
56 ounces (ez bizony 1,5 kilo) paradicsomkonzerv
900 g bolti ravioli
1,5 császe mozzarella
0,5 csésze parmezán
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olajon pirítani kezdjük. Nagyjából 5 perc után rádobjuk az oregánót (vagy a kakukkfüvet), ráöntjük a paradicsomot is és felforraljuk. Mikor felforrt, lejjebb vesszük a gázt és kis lángon fedő nélkül nagyjából 20-25 percig főzzük.
- Ez idő alatt egy fazékban vizet forralunk és a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük benne a raviolinkat. A leszűrt tésztát összekeverjük a paradicsomos szósszal, hóálló tálba tesszük, tetejére tépkedjük a mozzarellát és megszórjuk a reszelt parmezánnal. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése