2016. szeptember 6., kedd

18. Szakácsmustra játék Összefoglaló

Lezajlott egy újabb fordulója a Szakácsmustra játéknak, ami immár a 18dik volt. Sajnos azt hiszem nem választottam túl jól szakácsot, ugyanis mindössze két bloggerinát ihletett meg Mary Berry.

Az elkészült recepteket beérkezésük sorrendjében teszem közzé.

Az elsőkét sütemény Esztertől, a Tűpárna és habverő blog háziasszonyától érkezett. Nagyon szeretem a citromot, illetve a citromos süteményeket, Eszter mindjárt két ilyet varázsolt nekünk.
Az első egy Citromos-mákos kalács


A második pedig Mary Berry citromos-lime-os sajttortája


A következő sütemény Évától, a Takarékos konyhából érkezett, az én egyik személyes kedvenc angol sütim (a lemon dizzle mellett), ez pedig nem más mint a Viktória torta


Végül amiket én készítettem:
Elsőnek én is sütöttem, egy Bread and butter puddingot


Végezetül pedig egy bárány étel, amit az angolok előszeretettel használnak különböző ételekben. Mondjuk ezúttal pont egy görög kaja készült belőle, Báránypiláf orzo tésztával, de Mary Berry receptje alapján


Mindenkinek köszönöm szépen a játékot, nem maradt más hátra, minthogy átadjam a stafétát......
A következő forduló kiírását keressétek Évánál, a Takarékos konyhában.
Éva, köszönöm szépen, hogy elvállaltad a háziasszony szerepét, kíváncsian várjuk, hogy kire esik a választásod.2 megjegyzés:

  1. Köszi a játékot finomságok jöttek össze még ha kevesen voltunk is ! Sajnálnám ha megszakadna ez a játék ezért lehet hogy mégis elvállalom a következő fordulót! ( Nem kapkodom el a kiírást:-))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Éva, várom a kiírást.

    VálaszTörlés