Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
2 ek zsír
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ek őrölt paprika
só ízlés szerint
1,5 kg csuka
1 dl tejföl
2 ek liszt
tészta
túró
kapor
Elkészítés
- A zsírt felolvasztjuk, ez idő alatt a besózott haldarabokat megforgatjuk 1 ek pirospaprikával elkevert lisztben és a zsíron hirtelen megpirítjuk minden oldalukat (nem kell átsütni). Kivesszük őket a zsírból, amibe aztán beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabol paprikát és paradicsomot. Lecsóalapot készítünk. Nagyjából 5 perc után megszórjuk a maradék pirospaprikával, visszatesszük bele a halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Picit a szaftot is sózzuk meg. Fedő alatt nagyjából 15 perc alatt puhára fő.
- Amíg fő a halunk, főzzük ki a tésztát is a zacskón előírtaknak megfelelően.
- Ha megfőtt a hal, a tejfölt simára keverjük egy ek liszttel meg egy pici hideg vizzel (habverővel a legkönnyebb), majd a meleg szaftból is keverünk hozzá (hőkiegyenlítés).....behabarjuk vele a halat. Pár percet még rottyantunk rajta.
- A leszűrt tésztát megszórjuk túróval és apróra vágott kaporral és a harcsapaprikással együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése