2016. szeptember 27., kedd

VKF! 80. forduló Összefoglalója

Elég régóta adós vagyok ezzel az összefoglalóval, de az utóbbi 1-2 hétben másfelé kellett az energiáimat összpontosítani. Mindegy, túl vagyok rajta és ha minden jól megy, ez az összefoglaló is sikeresen elkészül.......legalábbis remélem, hogy nem hagyok ki egyetlen beküldött művet sem, ugyanis egyszerre 3 játéknak voltam a házigazdája.

A forduló témája nem volt más, mint a szilva, lássuk milyen receptekkel kápráztattak el minket bloggertársaim......illetve ezúttal egy olyan hölgy is, aki maga nem ír blogot, de rengeteg szilvája lévén küldött nekem mindjárt 2 receptet is.

A recepteket beérkezésük sorrendjében közlöm.

Nagyon gyorsan reagált a felhívásra Timi, a Brioche Cafeblog háziasszonya, hozott is nekem egy nagyon mutatós süteményt, Szilvaszemeket.

A következő két recept az említett hölgytől, Borbély Zsuzsannától érkezett. Neki nincs blogja, így a receptjei nálam jelentek meg. Köszönöm a részvételt.
Elsőként egy duplán szilvás finomság került terítékre, Szilvásgombóc szilvaszósszal. Gyerekkorom nagy kedvence a szilvásgombóc, így ez telitalálat nálam.


Mikor kiírtam ezt a fordulót, nem gondoltam, hogy ténylegesen lesz iható szilva a beküldött receptek között. Ebben is rendhagyó Borbély Zsuzsanna nevezése, nemcsak abban, hogy ő maga nem blogger. Azonban büszkén újságolom el, hogy azóta több bloggernél is láttam, hogy elkészítette a nálam megjelent receptet. Kedves Zsuzsa! Mint mondtam, tényleg írhatna Ön is blogot. Íme a SzilvalikőrKonyhaVirtuóztól érkezett a következő finomság, a nagy nyári melegre való tekintettel egy Tejcsoki szilvafagylalt.....jajj nekem.


Ízőrző Juditot annyira inspirálta a téma, hogy egyből 2 receptet is felírt a blogjára a mi legnagyobb örömünkre.
Az első a hajdinás-mákos szilvamálé
és bár azt gondolom, hogy a szilváról mindenkinek elsőre az édes ételek jutnak eszébe, Judit mégis hozott nekünk egy sósat is, ami nem más, mint a Nyár végi sós pite szilvával


 Eszter, a Tűpárna és Habverő blog háziasszonya egy tejes pitével nevezett a játékra. Annyit hallottam már erről a süteményről, azt hiszem ideje lesz kipróbálnom. Eszter Szilvás clafoutis-at kókusztejjel készítette el, nagyon guszta lett, köszönet érte.Igazán nem lehet okom panaszra, ebben a fordulóban gyakorlatilag egy teljes menüsört az előételtől a desszertig, sőt azon is túl össze lehet állítani csupán szilvás receptekből.
Dóri, a Főzni jó, sütni még jobb blog bloggerinája egy nagyon csinos kis desszerttel lepett meg minket, Szilvapálinkás aszalt szilvás bonbont készített......csak óvatosan azzal a pálinkával.


Ani a Parókia konyhájából idő hiányában mindjárt 2 receptet is küldött nekünk, hálás köszönet érte, hogy részt tudott venni a játékban az elfoglaltságai ellenére is. (bárcsak én tudnék ilyen elhivatott lenni)
Elsőre kiegészítendő a menüsorunkat ő szolgáltatta a levest, Vegyes gyümölcsleves szilvával az ajánlata.


Végül pedig sütni is volt ideje (és kedve a melegben), mégpedig Szilvás csigákat


Egy újabb sütemény Okkitól, amit az Abroszra való blogon találhattok meg. Fordított karamellás szilvás sütemény


Vanilin Szilvás túrós lepénye igazi gyors édesség akár hétköznapra is. Külön érdeme, hogy bármilyen gyümölccsel elkészítehető, így nincs szezonhoz kötve (mondjuk ez több fenti receptre is igaz)


Végezetül pedig a saját munkám következzen, ezzel búcsuzom a VKF! 80. forulójától. Szilvás kukoricaprószát sütöttem amolyan last minute, majdnem sikeresen kicsúsztam a saját határidőmből.


Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a játékot, örülök, hogy a segítségetekkel ilyen sokszínűre sikerült ez a forduló.

Nem maradt más hátra, minthogy átadjam a stafétát a következő forduló megrendezésére. Azonban tanulva az előző hibámból csak olyan személynek szeretném átadni a a fordulót, aki maga vállalja annak lebonyolítását.

Nos, ki szeretné kiválasztani a következő témát?

1 megjegyzés:

  1. Szia! Lett 81. forduló? Nem találom. Megakadt a játék, vagy nekem nem mutatja csak a google?

    VálaszTörlés