Ezt az ételt akár felnőtteknek is elkészíthetjük, akkor habarjuk be tejszínnel. Eszterem azonban még 7 hónapos sem volt, mikor először készítettem neki, ezért egy kicsit bababaráttá tettem a sűrítését. Ezzel a módszerrel természetesen bármilyen krémlevest készíthetünk a babának.
Hozzávalók
2 cukkini
1 közepes krumpli
fél liter csirkealaplé (vagy víz)
2 gerezd fokhagyma
1 fél fej kis vöröshagyma
pici olivaolaj
1 csipet szárított bazsalikom
2 ek teljes kiörlésű gabonapor
A A kockára vágott vöröshagymát az olivaolajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztított és kockára vágott cukkinit és a krumpli, felöntjük az alaplével, fűszerezzük a bazsalikommal és a fokhagymával és puhára főzzük. Mikor már majdnem elkészült, akkor a gabonaport csomómentesre keverjük egy kis folyadékkal, majd a leveshez adjuk. Nem baj, ha nem lesz teljesen csomómentes, ugyanis ezután botmixerrel az egészet teljesen pépesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése