2011. július 15., péntek

Narancsos sült banánpüré

A banán a legegyszerűbb és leggyorsabb bébiétel, hiszen elég csak meghámozni és pici darabokat letörve még az a baba is könnyen megeszi, akinek még nincs foga (mint Eszter). Azonban nagyszerű, finom pépek is készíthetőek belőle almával-őszibarackkal például, azonban Eszterem kedvence ez a narancsos verzió. Készíthető melegen (lásd alább), de hidegen is (akkor szoktam hozzá tenni egy evőkanál teljes kiörlésű gabona-port és az egészet összeturmixolom péppé)

Hozzávalók
1 közepes, érett banán
1 narancs leve
1 kiskanálnyi margarin
1 csipet őrölt fahéj

Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belekarikázzuk a banánt. 2 percig sütjük, rádobjuk a fahéjat, majd ráöntjük a kifacsart narancs levét, amivel újabb 2 percet főzzük. Levesszük a tűzről, villával megtörjük, kicsit hagyjuk hűlni és frissen adjuk a babának.

1 megjegyzés:

  1. A banán nagyon sokáig sláger volt a fiamnál. Mostanában nem nagyon hajlandó megenni.
    Kérlek az emailcímemre írd meg a címed és,hogy mik a kedvenc színeid,virágod,ilyesmik. Csak,hogy tudjam majd küldeni a PIF ajándékod. Ne felejtsd el meghirdetni te is!

    VálaszTörlés