Hozzávalók
A tésztához
15 dkg vaj
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 ek tejföl (nekem picit több kellett, de ez gondolom függ a tojások méretétől)
fél csomag sütőpor
A töltelékhez
fél kiló alma (én jó 1,5 kilót tettem bele)
10-15 dkg cukor
őrölt fahéj
(1 csomag vaníliás pudingpor)
A tetejére
3 tojás fehérje
10 dkg cukor
pár csepp citromlé
Elkészítés:
- Először a tölteléket készítjük el. Ehhez az almákat meghámoztam és apró lyukú reszelőn lereszeltem. Egy fazékba tettem, hozzáadtam a cukrot. Megvártam míg egy pici levet ereszt. Ekkor kiszedtem a léből és simára kevertem vele a puddingport. Hozzáadtam a puddingot az almához, ízesítettem a fahéjjal és lassú tűzön kevergetve addig főztem, amíg az átlátszó zselé megjelent. Kihűtöttem.
- Közben a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, amit két részre osztva, folpackba csomagolva 15 percre betettem a fagyasztóba.
- Egy 25*35ös tepsit kivajaztam-liszteztem, nagy lyukú reszelőn belereszeltem az egyik tészta cipót, megszórtam zsemlemorzsával, rásimítottam a hűlt almát, ráreszeltem a másik cipót is és előmelegített sütőbe toltam 180 fokra.
- Felvertem a 3 tojásfehérjét kemény habbá, hozzákevertem a cukrot és a citromlevet. Mikor a tészta már majdnem megsült, kivettem a sütőből, tetejére simítottam a habot, a sütöt lejjebb vettem kb 160 fokra és addig sütöttem,amíg a hab szép szint nem kapott. Kihűtve kockákra vágtam.
Nagyon örülök, hogy sikerült választanod és ízlett is!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)