Egy újabb süti, szintén könyvből, szintén Judit VKF kiírására....a könyv ezúttal is, mint a Csokis-narancsos browniesnál Annabel Karmel: You can cook! című műve.
Hozzávalók
300g hámozott répa, reszelve
200 g cukor
200 g liszt
1/4 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
pici szerecsendió
85 g mazsola (én kihagytam)
100 ml olaj
3 tojás
1 teáskanál vanília aroma
Krém
60 g vaj
225g mascarpone
110 g porcukor
3-4 csepp vanília kivonat
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 20 cm-es tortaformát kibélelünk papírral (azért jobb a papír, mint a vajazás, mert ha vajazzuk, akkor a közepe felpúposodik)
- A reszelt répához adjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket....végül a mazsolát. Az egészet jól elkeverjük.
- A tojásokat az olajjal és a vaníliával felverjük és a répás keverékhez adjuk. A tésztát a tortaformába tesszük és 40 perc alatt megsütjük (tűpróba)
- A krémhez a vajat a mascarponehoz keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaíliát is. Megtöltjük vele a kihűlt tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése