Nem teljesen klasszikus módon készítettem el ezt az ételt, ugyanis a csülök főzőlevébe került 2 olyan dolog is, ami eredetileg nem kell bele. De annyira finom ízt és illatot adtak neki, hogy megérte beletenni.
A csülköt kilónként fél órát kell főzni (forrástól számítva)...amikor megfőtt, nagyon könnyű kicsontozni.
Hozzávalók
1-2 csülök
12 szem egész bors
3 babérlevél
3 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só
3 csillag ánizs
fél liter almabor
krumpli
olaj
natúr ételízesítő
só
2 fej vöröshagyma
3-4 szelet kenyérszalonna
Elkészítés:
- A csülköt egy nagy fazékba tesszük, ráöntjük a bort, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, hozzáadjuk az összes fűszert, a répát és a hagymát is. Puhára főzzük. Mikor megfőtt kivesszük a főzőléből és kicsontozzuk (Míg hűl a csülök, lecsücsülök) A bőrös részt bevagdaljuk, a húsos részt pedig megborsozzuk.
- A krumplit megmossuk és vastagabb cikkekre vágjuk (nem kell meghámozni). Egy tálba vagy zacskóban összekeverjük az olajjal, a sóval és az ételízesítővel. Jó alaposan keverjük össze, hogy mindenhol érje.
- Pataki tál aljába tesszük a krumplit és a negyedekbe vágott vöröshagymát. (bármilyen más nagyobb sütőedényben is elkészíthető természetesen), a tetejére öltetjük a kicsontozott csülköt. A szalonnákat beirdaljuk és a csülökre tesszük. Rátesszük a tál tetejét és kb egy óra alatt 180 fokon megsütjük. AZ utolsó pár percre vegyük le a tetejét, hogy a csülök szépen megpiruljon. (ne felejtsük el, ha Pataki tálban sütjük, akkor azt be kell áztatni előtte)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése