2016. július 19., kedd

18. Szakácsmustra kiírás

A Szakácsmustra egy nem túl hosszú múltra visszatekintő blogjáték, amit Sasó indított azzal a céllal, hogy közelebbről megismerkedhessünk egy-egy kiválasztott híres szakács munkásságával. Bogitól, a Vöröskaktusz diétázik blog bloggerinájától kaptam a stafétát a játék megszervezésére, köszönöm szépen Bogi.

Nos, az elmúlt 17 fordulóban remekebbnél remekebb magyar és külföldi sztárszakácsokat vonultattak fel elődeim, mivel Angliában élek, ezért mindenképpen angol szakácsot szerettem volna választani, de a jelenlegi nagyágyúk (Jamie, Gordon, Nigella, Hugh már mind szerepeltek), ezért egy olyan személyre esett a választásom, aki Magyarországon talán kevésbé ismert, de bátran kijelenthetem ő az angolok Frank Júliája, egy egész nemzedék tanult tőle főzni (talán még a fentebb említett hírességek is vettek tőle órát). Hogy mennyire fontos ennek a hölgynek egy-egy könyve egy angol háztartásban? Azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 1200 darabos szakácskönyv-gyüjteményemben összesen 7 darab található csak tőle......mivel használtan veszem a könyveimet, ez bizonyítja, hogy ŐT nem adják.

És hogy ki Ő?


A választottam nem más, mint

 Mary Berry

Remélem nektek is szimpatikus lesz a hölgy és találtok kedvetekre való receptet tőle.
Egy kis segítség az ötleteléshez:
Mary Berry hivatalos oldala:
http://www.maryberry.co.uk/recipes
További több mint 200 recept a BBc oldalán:
A Goodtoknow-n is találtok néhányat

Azokról sem feledkezem meg, akik nem tudnak angolul, ugyanis a TV paprikán hétvégenként éppen fut egy Mary Berry-s műsor, abban egészen biztosan találtok kedvetekre valót

Mivel nyár van, sokan nyaralnak, sokan kertészkednek, befőznek, vagy egyszerűen csak túl meleg van a főzéshez/sütéshez, ezért a beküldési határidő 

augusztus 31

A feladat annyi, hogy miután választottál egy (vagy több) receptet és elkészítetted, írsz egy bejegyzést a blogodra róla, a bejegyzés linkjét egy fotó társaságában pedig elküldöd nekem a
tancolofakanal@gmail.com
(mivel jelenleg 4 játék fut párhuzamosan a blogomon, ezért kérlek az email Tárgy mezejébe írjátok bele, hogy melyik játékra külditek a linket)

email címre. Ha nincsen blogod, de szeretnél játszani, ne keseredj el, készíts el nyugodtan a választott receptet, fotózd le, küld el nekem a fenti email címre és én megírom neked a bejegyzést.

 Mindenkinek jó válogatást, élvezetes étkezéseket és jó nyarat kívánok!

3 megjegyzés:

  1. De jó hogy jelentkeztél a lebonyolításra! Ismerem a választottadat már láttam egy vetélkedős műsorban de eddig még nem készítettem semmit, na majd most válogathatok :)

    VálaszTörlés
  2. kíváncsian várom, hogy mit választasz. Nézd meg a VKF kiírást is ;-)

    VálaszTörlés
  3. Igyekszek jönni erre a játékra is, de nem ígérek semmit. :)

    VálaszTörlés