Hozzávalók (6 személyre)
2 kiló apró szemű krumpli
1 ek pirospaprika
5 ek liszt
3 gerezd fokhagyma
zsír
Elkészítés:
- A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni.
- A lisztet keverjük el a pirospaprikával és forgassuk bele a megfőtt krumplinkat. A nagyobb szemeket nyugodtan vágjuk kisebb darabokra.
- Olvasszuk fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a krumplit és néha megrázva a serpenyőt süssük pirosra. Az utolsó pár percben reszeljük rá a fokhagymát és sózzuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése