2016. július 12., kedd

Fokhagymás krumpli



Hozzávalók (6 személyre)

2 kiló apró szemű krumpli
1 ek pirospaprika
5 ek liszt
3 gerezd fokhagyma
zsír

Elkészítés:
  1. A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni.
  2. A lisztet keverjük el a pirospaprikával és forgassuk bele a megfőtt krumplinkat. A nagyobb szemeket nyugodtan vágjuk kisebb darabokra.
  3. Olvasszuk fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a krumplit és néha megrázva a serpenyőt süssük pirosra. Az utolsó pár percben reszeljük rá a fokhagymát és sózzuk meg.
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése