2016. július 17., vasárnap

Csilis bab bográcsban

Bográcsban bármilyen ételt el lehet készíteni. Nálunk tegnap a csilis babra esett a választás.

Hozzávalók
2 fej vöröshagyma
zsír
1 kiló darált marhahús
2 dl vörösbor vagy víz
fél kiló fagyasztott kukorica
fél kiló konzerv vörösbab
1 liter passata
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 csili paprika

bors
örölt kömény
szárított bazsalikom
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
  1. A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg. Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük "fehéredésig" (a marha soha nem lesz fehér....szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van). Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt. Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát. Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van
A Facebookon is megtalálsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése