Hozzávalók
3 ek olaj/kókuszzsír
1 teáskanál édeskömény mag
1 vöröshagyma
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál chilipor
4 ek sűrített paradicsom
25 dkg karfiol
1 zöld kaliforniai paprika
4 paradicsom (vagy 1 doboz hámozott)
6 dl híg kókusztej (vagy 4 dl sűrű + 2dl víz)
himalájasó
kis csokor friss koriander
Elkészítés
- Az olajon kb 1 perc alatt megpirítjuk az édesköménymagot. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és néha megkeverve kb 10 perc alatt arany színűre sütjük.
- Megszórjuk a kurkumával és a chiliporral, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a karfiolrózsákat, a nagyobb darabokra vágott paprikát, a paradicsomot, a tejet és megsózzuk. Közepes lángon puhára főzzük a karfiolokat.
- Mikor a karfiol puha, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése