2013. április 22., hétfő

Tikka pác

A tikka az indiai konyhában maga a pác (ahogy így sikerült kiokoskodnom itt a receptek alapján, de lehet hogy tévedek). Ebbe a pácba gyakorlatilag pácolhatunk bármilyen húst (na jó, marhát annyira nem, mert az eléggé távol van az indiai konyhától)....csirkét, a híres csirke tikka masala-hoz (ami egyesek szerint az indiai konyha leghíresebb étele-pedig a könyvem szerzője szerint még csak nem is indiai találmány, hanem angol. De pácolhatunk kacsát, halat is vele. A tökéletes eredményhez legalább 6 óárt hagyjuk a pácban a húst, de ha kicsikre vágjuk, akkor akár 1 óra is elég lehet.

Hozzávalók
2,5 centi friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
1 evőkanál limelé
friss korianderlevél )apróra vágva, esetleg használható helyette örölt koriander)
1/2 teáskanál chilipor
1/4 teáskanál kurkuma
egy késhegynyi garam masala fűszerkeverék
himalájasó


Elkészítés
A joghurtot keverjük jól össze a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és a  reszelt gyömbérrel. Keverjük bele a pácolandó húst.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése