Hozzávalók
Sárgarépa
petrezselyem
karalábé
vörös- és fokhagyma
borsó
krumpli
gomba
zeller (gumós vagy szárzeller is jó)
pici olaj
só
2-3 zöldségleveskocka
tészta tetszés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
Direkt nem írtam mennyiségeket, én a fenti zöldségeket szoktam bele tenni, de természetesen bármi kerülhet bele, amit a család szeret, illetve elérhető.
- Minden zöldséget megtisztítok és feldarabolok. Egy fazékba teszem az összeset, öntök alá egy pici olajat és kb 1 deci vizet, megsózom, befedem és kb 10 percet párolom őket. Néha azért megkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockákat és újra befedem....addig főzöm, amíg minden zöldség megpuhul. Nem kell neki sok, olyan jó 20-25 perc elég.
- Mikor minden puha, akkor belefőzöm a tésztát is (ez csak 2-3 perc)....miután elzártam a gázt a leveshez keverem az apróra vágott petrezselymet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése