A recept alapötletét egy külföldi oldalon megjelent recept adta, bár ez nagyon-nagyon eltér tőle, így lehet új receptről beszélni azt hiszem.
A sajt és a csirkehús házassága mindig jó eredményt szül, nekem nagyon ízlett ez a változat is, remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket. Kicsit időigényesebb étel, inkább hétvégére való, de bőven megéri a fáradságot.
Hozzávalók
4 kifilézett csirkecomb (vagy kb 60 deka csirkemell)
reszelt sajt
3 tojás
zsemlemorzsa
vegyes zöldfűszer keverék
pici vaj
3-4 dl tej
kb 2 ek liszt
2 dl nagyon sűrű tejszín
10 dkg kék sajt
5-6 szem gomba
1 dl fehérbor
só, bors, szerecsendió
reszelt sajt
Elkészítés:
- A húst falatnyi darabokra vágjuk (kb 2-3 centisekre), megsózzuk. Minden darabot egyesével sajtba, tojásba és a zöldfűszerrel elkevert zsemlemorzsába forgatunk (mint a rántott húsnál, csak liszt helyett sajtot használunk).....pici olajon egy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a panírt a husin.Nem kell átsütni a húsokat. Félretesszük őket.
- A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, majd a tejjel egy habverő segítségével folyamatosan kevergetve hogy ne legyen csomós besamel mártást készítünk. Mikor jó sűrű elzárjuk a gázt, hozzákeverjük a tejszínt és a kéksajtot, ízesítjük egy pici szerecsendióval.
- A gombát szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk és egy serpenyőben a borral kb 5 perc alatt megpároljuk. Mikor kész hozzákeverjük a tejszínes szószhoz.
- Egy hőálló tál aljéra teszünk egy keveset a szószból, beletesszük a húsokat, leöntjük a szósszal, tetejére reszelt sajtot teszünk és alufólia alatt 200 fokon kb fél órát sütjük. Levesszük a fóliát és anélkül is visszatesszük még egy rövid időre, csak éppen amíg piros lesz a teteje. Párolt rizzsel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése