Hozzávalók
fél kiló rizs
tej (dupla mennyiség, mint a rizs....ehhez a rizst meg szoktam mérni csészében, tehát mondjuk 2 csésze rizshez 4 csésze tej)
cukor ízlés szerint
vanília
1 citrom héja
4 tojás
vaj és zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A rizst a tejben a cukorral puhára főzzük. Hozzáadjuk a vaníliát (ez lehet vaníliás cukor, vanília rúd kikapart bele, én vanília paste-et használtam) és a citrom reszelt héját.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat elkeverjük egy tálban egy kézi habverővel, majd a megfőtt rizsről szedünk le egy pici tejet és elkeverjük a tojással....mindig csak egy picit, egészen addig, amíg a tojás teljesen fel nem melegszik a tejberizs hőmérsékletére, így nem kapja össze a forró tej, mikor hozzáöntjük. Mikor kellően meleg, hozzákeverjük a rizshez. Fakanállal óvatos, határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert fehérjét is.
- Hőálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, belesimítjük a rizst és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése