2015. február 24., kedd

Kefíres pogácsa

 Egy facebook-os csoportban találtam ezt a receptet, hétvégén el is készítettem, annyi módosítással, hogy zsírt tettem a tésztájába vaj helyett.



Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
7 evőkanál kefir
2 tojás
1 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
4 csapott kávéskanál só
reszelt sajt, szezámmag vagy köménymag a tetejére

Elkészítése:
A lisztet a sóval, vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kefirt, egy egész tojást és a másik tojás fehérjét. A cukorral felfuttatott élesztős tejet is beletesszük, majd jól összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de maximum 1 napra. (Én általában este összegyúrom és reggel hajtogatom, sütöm..)
Többszöri nyújtás és hajtogatás után kb. 1 cm-esre nyújtjuk a tésztát és vagy kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, vagy pizza- illetve derelyevágóval rudacskára, rombuszra vágjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk a választott feltéttel.
Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 200 fokon sütjük.


(Forrás:Papp Zsuzsi) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése