2015. február 22., vasárnap

Csokis kifli


Hozzávalók

60 dkg liszt
1 teáskanál só
70 g cukor
1 nagy tojás
3 dl langyos tej
7 dkg olvasztott vaj
3,5 dkg élesztő


25 dkg vaj
5-6 ek kakaópor
5-6 ek cukor

Elkészítés
  1. Az élesztőt egy pici cukorral a tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk kelni kb fél órát. Ezalatt az idő alatt a vajat elkeverjük a cukorral és a kakaóporral.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk és szép cipót formázunk belőle. Egyesével kerekre nyújtjuk, vékonyra. A tésztára kenjük a kakaós vajat, majd derelyevágóval először 4be vágjuk (mint a pizzát) majd minden negyedet további 4be. A külsejétől vágjuk a közepe felé, akkor nem tekeri fel a derelyevágó.  A felszelt cikkelyeket a szélesebb végétől a keskeny felé haladva feltekerjük. Sütőpapíros tepsin hagyjuk egy kicsit kelni őket. Tetejüket lekenjük tojással és előmelegített sütőben, 180 fokon (én légkeverésesen sütöttem) kb 20 perc alatt megsütjük.
(forrás: Bódis Anita)

1 megjegyzés:

  1. Megsütöttem, a töltelékem 20 dkg vaj+darált dió és cukor lett, istenire sikerült, nem kellett sok idő, és elfogyott mind. Képet nem tudok csatolni, pedig direkt csináltam :))

    VálaszTörlés