2011. június 3., péntek

Bodzaszörp

Itt a nyár, itt a bodza! Férjem imádja a bodzaszörpöt, így természetesen idén is készült egy adag. Így:

Hozzávalók

20 fej bodzavirág
2 kg cukor
4 liter víz
2 citrom
2 citrom leve

Elkészítés:
  1. A cukorból 2 liter vízzel szirupot főzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. A virágfejeket egy nagy edénybe tesszük, a citromokat felkarikázzuk és hozzájuk tesszük a 2 másik citrom levével is (lehet ezt helyettesíteni 10 szem citrompótlóval is, de nekem itt Angliában olyan nincs), majd felöntjük a 2 liter sziruppal és adunk hozzá még 2 liter hideg vizet. Jól elkeverjük és állni hagyjuk
  3. Naponta 3-4szer keverjük meg. Nekem 5 napot állt az üvegben a konyhapulton, ezután leszűrtem egy muszlimmal (textilpelenkával) és üvegekbe töltve a hűtőbe tettem. Fogyasztásnál hígítani kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése