Hozzávalók
fél kiló sertés vagy pulyka darált hús
3 szikkadt zsemle
2 tojás
só izlés sszerint
bors
pirosparika
1 nagy gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
- A zsemléket egy tálban vízbe áztatjuk.
- A darált húst egy másik tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ráreszeljük a fokhagymát is. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk a víztől és a húshoz tesszük, majd az egészet homogénné gyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, amiket megforgatunk zsemlemorzsában.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, annyit amiben úszni tudnak a pogácsák és lassú tűzön kisütjük mindkét oldalukat.
- Papírra szedjük őket, hogy a felesleges zsírt elszívja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése