2011. június 11., szombat

Gyümölcsös rizspép

3 ekkora gyerek mellett nem egyszerű dolog egy ilyen blogot naprakészen tartani, így szinte állandó lemaradásban vagyok. Ma is 4-5 napnyi babaételt kell bepótoljak.

A gyümölcsös rizspép nagyon praktikus babaétel, kiváló tízóraira vagy uzsonnára, és gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető, amit a baba már ismer. Készíthető egyfajta gyümölcsből, így jobban megismeri a kicsi az ízt, de keverhetjük is az egyes gyümölcsöket nyugodt szívvel. Sőt, a kezdetek kezdetén az is jó, ha a rizsport nem anyatejjel/tápszerrel, vagy vízzel, hanem a gyümölcs saját levével keverjük ki a gyümölcshús nélkül. Nem javasolnám a dobozos gyümölcslevek használatát erre a célra, mert azok nagyon távol állnak az igazitól.

Nálam a képen egy őszibarackos verzió látható, amihez egy érett őszibarackot megpucoltam, a húsát pedig belevágtam a mixerbe. Egy evőkanál rizsport kikevertem egy kis vízzel és a barackhoz adtam, majd megnyomtam a gombot. Ilyen módon bármilyen gyümölccsel elkészíthető, nagyobb gyerekeknek a rizs és a gyümölcs mennyisége is növelhető.

Kiválóan alkalmas az újfajta gyümölcs bevezetésére, mert ebben jól kijön az íze.

6 megjegyzés:

  1. Ilyen rizsport lehet venni közértben. Így keressem? A neten beírtam, de azt mondta, hogy arcbőr ápolására jó. Vagy házilag kell készíteni, azt hogyan kell? Köszönöm válaszod és bocsi ha butának tűnök, de ezt tényleg nem tudom. Orsi

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi! Itt ANgliában minden boltban van, otthon úgy tudom, hogy például a DM-ben (meg gondolom akkor az ahhoz hasonló összes boltban) lehet kapni. Olyan por, mint a tápszer vagy az étkezési keményítő egyébként. De elképzelhetőnek tartom például a Tescoban is, a babaételek között (erre nem esküszöm meg, de egy próbát megér)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nekem annyi a kérdésem, hogy akkor ezt nem is kell főzni? A nyers rizs van porrá őrölve, egyszerűen? Mert a védőnőnk szokta javasolni, hogy rizst főzzek meg,és azt keverjem gyümölccsel és utána botmixerrel törjem össze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Főzni tuti nem kell, csak vízzel/anyatejjel elkeverni......de hogy hogyan csinálják, azt nem tudom. A védőnő javaslata teljesen jó, csak ezzel egyszerűbb.

      Törlés
  4. Sziasztok!
    Holle bio rizspehely,bio boltokban kaphato, azt vizzel vagy -ahogy az en 9 hinapos tunderkem eszi- rizstejjel kikeverve,gyumolcsot hozzaadva elkeszitheto. Van ebbol griz is, azt is imadja!:)

    VálaszTörlés