2011. június 24., péntek

Póréhagyma-krémleves/főzelék babáknak

Az elmúlt 2 napban ette Eszter ezt a levest, amit nagyon szeretett. Nem csodálom, tényleg finom, olyannyira hogy a fiam is ezt ebédelt (szóval a fagyasztási terveim bedőlni látszanak).Szintén egy igazi étel babásított verziója ez, érdemes kipróbálni. Én levesnek főztem, úgy tűnik Eszternek az jobban bejön, mint a sűrű főzelék, de természetesen 1 plusz krumpli hozzáfőzésével (vagy a folyadékmennyiség csökkentésével) könnyen főzelék varázsolható belőle.

Hozzávalók
1 póréhagyma
1 krumpli
3 dl víz
1 teáskanál olivaolaj
pár szál petrezselyemzöld
pár szál metélőhagyma
1 ek rizspor

A póréhagymát megpucoltam és a fehér részét karikákra vágva lábasba tettem, a krumpli megtisztítva és kockára vágva szintén. Felöntöttem a vízzel, hozzáadtam az olivaolajat és együtt puhára főztem őket (kb 15 perc). Miután elzártam beletettem a petrezselyemzöldet és a metélőhagymát, majd hagytam állni kicsit.  evőkanál rizsport dobtam bele, jól elkevertem és péppé turmixoltam. 4-5 babaadag lesz belőle, amit kis edényekben fagyaszthatunk.

Tipp: a rizspor helyett használhatunk nyugodtan rendes rizst is, de akkor azt főzzük meg a póréhagymával és a  krumplival együtt.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Rizsporon rizslisztet értesz??

    VálaszTörlés
  2. 1 Krumpli, 1 Póréhagyma ... :)
    Szóval arányaiban mindegy hogy egy fél kilós burgonyát és egy méteres póréhagymát vagy csak 50-50 gramot használunk fel?

    VálaszTörlés