2011. március 25., péntek

Termékbemutató: Le Creuset

Most nem egy receptről szeretnék írni, hanem valamiről, ami ugyanolyan elengedhetetlen a jó étel elkészítéséhez, mint egy jó recept. Ez pedig az edény.

SZerintem igazán ízletes ételt csak a hagyományos edényekben lehet készíteni, mint a cserépben vagy a vas edényben. Ez utóbbi tökéletes példája a Le Creuset, ami már több mint 80 éve gyártja méltán világhírű edényeit.

Mielőtt azon szerencse ért (Apa jóvoltából), hogy birtokolhatok egy ilyet (mit egyet, egyből 3at), addig ezt a gazdagok hóbortjának gondoltam, hiszen az ára sajnos egyenesen arányos a nevével..........mert bizony itt is, mint minden nagy "márkánál"  bizony a nevet is meg kell fizetni. De a Le Creuset tényleg szuper.........ez a belül is mázas öntöttvas edény nem megy tönkre pár használat után (és ebben a gyártó is biztos, hisz életre szóló garanciát vállal a termékre), egyetlen dolog veszélyezteti: hogy a súlyánál fogva elejtjük :-p és lemegy a zománca. Mert még üresen is jó súlya van, de mikor étellel van tele, na akkor rendesen meg kell bele kapaszkodni. Nekem sauce pan-jeim vannak, ezek a nyeles verziók, egy 18as, egy 20as és egy 22es..........de a 22ben simán meg lehet főzni egy pörköltet, aminek garantáltan teljesen más íze lesz, mint a hagyományos zománcos lábasban......vajon hogy csinálja?
Kicsit szokni kell az elején a használtát, mert mivel nagyon felmelegszik, így még jóval a tűz elzárása után is "főz"......ez a felmelegedés nekem már bosszúságot is okozott, mert az edény ugyan mosogatógépben mosható, de arra elsőre nem gondoltam, hogy a 65 fokban a lelkem annyira átmelegszik, hogy minden műanyagot, amihez hozzáér meg is olvaszt..........nem baj, megbocsájtottam neki.
Ez az az edény, amire azt mondom, hogy még használtan is megéri beszerezni..........elnyűhetetlen.



4 megjegyzés:

  1. Gratulálok az edényeidhez és a férjedhez is!
    A szívem fáj nekem is legalább egyért.Hol vettétek és az ára?El lehet árulni?
    Marika

    VálaszTörlés
  2. Marika! Köszönöm szépen! Természetesen el lehet árulni: az ebay-en vettük, összesen 21 fontért (kb 6500 ft) a 3at, igaz, használtak, de tényleg semmi bajuk. Sokáig nézegettük, mire sikerült ilyen olcsón kifogni. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Le Creuset Rajongók!

    Szeretném megosztani minden érdeklődővel, hogy Parndorf-ban a Le Creuset márkaboltban az itthoni árakhoz képest, minimum 30-40 %-al kedvezőbben lehet ezekhez az edényekhez hozzájutni!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Ma vettem meg az első fedeles edenyem 30cm= 45900 Ft ért Pandorfban.
    Itthon ez 92000! Érdemes megnézni kint mert minden színben, méretben van! Magyarok az eladók is de kint nem úgy viselkednek mint itthon! 😊

    VálaszTörlés